X

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι (βίντεο)

Kλειστή και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Μεσογείων. Υπό τον κλοιό των απεργών της Eldorado Gold το υπουργείο.

Ant1news

Κατέφθασαν νωρίς το πρωί οι πρώτοι απεργοί μεταλλωρύχοι από τη Χαλκιδική, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των μεταλλείων της Eldorado Gold. 

Η λεωφόρος Μεσογείων έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα, από τον όγκο των διαδηλωτών, από το υπουργείο Περιβάλλοντος μέχρι τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι μεταλλωρύχοι σκοπεύουν να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Βουλή.

Οι μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold πραγματοποιούν 48ώρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αδειοδότηση της καναδικής εταιρείας, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι χωρίς άδειες για το σύνολο των ορυχείων που εκμεταλλεύεται, αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, διακόπτει τις εργασίες της στην Ελλάδα.


Οι εργαζόμενοι είχαν έρθει στην Αθήνα και την περασμένη εβδομάδα, όταν και πάλι είχαν μεταβεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητώντας να τους δεχτεί ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης.

 

 

Μετά τη συνάντησή τους, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε τη χορήγηση άδειας για το ορυχείο της Ολυμπιάδας, ενώ για τα υπόλοιπα ορυχεία την υπόθεση αναλαμβάνει η διαιτησία. 

 

Η καναδική εταιρεία, από την πλευρά της, προσφεύγει για ακόμα μία φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της ελληνικής κυβέρνησης.