X

Ένταση έξω από την Βουλή με εργαζόμενους στην Υγεία (βίντεο)

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να σηκώσουν ένα πανό. Υγειονομικοί έσκισαν και έκαψαν φύλλα αξιολόγησης.

Ant1news

Στο υπουργείο Υγείας κατέληξε η πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την πορεία που προηγήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Έξω από τη Βουλή εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός έχει ζητήσει να συναντήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Έξω από το υπουργείο Υγείας βρίσκονται επίσης συγκεντρωμένοι γιατροί της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στο πλαίσιο στάσης εργασίας από τις 9.00 έως τις 15:00 που πραγματοποιούν σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αρνούνται να συμμετάσχουν στην διαδικασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με την ΠΟΕΔΗΝ να σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς».

 

ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ διεκδικούν «δωρεάν υγεία, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, ένταξη στα ΒΑΕ, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

 

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και το «άρμα του Μαυρογιαλούρου πρωθυπουργού» έσκισαν και έκαψαν φύλλα αξιολόγησης.

 

Διαμαρτυρία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, αλλά και για το θέμα των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Φεβρουάριο, πραγματοποίησαν το πρωί, μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυρίως του Θεαγένειου, του ΑΧΕΠΑ και του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, στο πλαίσιο της απεργίας που εξήγγειλε για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τις διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ, εξέθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν να διαβιβασθούν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.