X

Διαμαρτυρία γιατρών και νοσηλευτών έξω από το ΝΙΜΤΣ

Καταγγελίες των εραγζομένων για σημαντικές ελλείψεις.  Αναγκάστηκα να αγοράσω αναπηρικά αμαξίδια, λέει ο αντιπρόεδρος του σωματείου.

Ant1news

Στάση εργασίας από τις 9.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης,  πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, αλλά και την «αυταρχική», όπως αναφέρουν συμπεριφορά της διοίκησης.

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού, αναφέρουν ότι «σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 113», ενώ για τον τεχνολογικό εξοπλισμό σημειώνουν ότι χρειάζεται συντήρηση. 

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και τραυματιοφορέας του νοσοκομείου, Γιώργος Τζώρτζη κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο δεν είχε αναπηρικά αμαξίδια και αναγκάστηκε ο ίδιος να αγοράσει δυο βάζοντας χρήματα από την τσέπη του.

Παράλληλα, ο κ. Τζώρτζης κατήγγειλε ότι πολλά φορεία που μεταφέρονται ασθενείς και έκτακτα περιστατικά είναι σκουριασμένα, κάτι που επανειλημμένα-όπως λέει- έχουν τονίσει προς την ηγεσία του νοσοκομείου.