X

Έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Διαδηλωτές έσπασαν τα ρολά της εισόδου του κτιρίου. Τραυματίας ένας αστυνομικός. Επεισοδιακή και η πορεία προς το Μαξίμου. Χημικά και ένταση...

Ant1news

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας σπάζοντας τα ρολά, που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, κατά την είσοδό τους στο κτίριο αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την πόρτα. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και όταν έφθασαν έξω από τη Βουλή έγραψαν με κόκκινη μπογιά στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας «κάτω τα ξερά σας από την απεργία».

Στη συνέχεια, φθάνοντας στην Ηρώδου Αττικού  διαπίστωσαν ότι κλούβες των ΜΑΤ είχαν κλείσει τους δρόμους, δημιουργώντας φραγμό. Οι ίδιοι δεν πτοήθηκαν και προσπάθησαν να περάσουν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση χημικών για να τους απωθήσει.

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε από το πρωί επεισοδιακά με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου «ξεκαθαρίζοντας» ότι θα «πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας ώστε να μην περάσει αυτή η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το βράδυ αποσύρθηκε αιφνιδίως η τροπολογία για τις απεργίες, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όλες οι τροπολογίες που αποσύρθηκαν θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.