X

“Κατέλαβαν” τη Θεσσαλονίκη τα τρακτέρ (βίντεο)

Αποκλεισμένο το κέντρο της πόλης από τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ, στην είσοδο της ΔΕΘ. Είχε προηγηθεί μικροένταση.

Ant1news

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, στη μία από τις εισόδου της ΔΕΘ έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα εγκαίνια της 27ης Agrotica, που θα κάνει στις 19:00 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα τρακτέρ έχουν αποκλείσει το κέντρο, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ Αστυνομία και Τροχαία βρίσκονται επί ποδός.

Προηγουμένως είχε επικρατήσει ένταση έξω από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, όταν οι αγρότες έφτασαν στο σημείο κάνοντας παράκαμψη για να βρουν τον Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παρίστατο σε εκδήλωση στο σημείο, την οποία ήθελαν να αποτρέψουν.

 

Οι αγρότες ζήτησαν να μπουν για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά, η αστυνομία τους το απαγόρευσε και ακολούθησε ένταση λίγων λεπτών. Οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν με τρακτέρ την είσοδο. Ο Υπουργός είχε καλέσει νωρίτερα, μέσω συνέντευξής του, τους αγρότες σε διάλογο, σημειώνοντας πως "υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης".

 

 

Φωτογραφίες, βίντεο: seleo.gr, thestival.gr, typothes.gr