X

Συγκέντρωση και πορεία αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δυναμικό «παρών» των αγροτών στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο τον κινητοποιήσεών τους, με αφορμή και την 27η Agrotica.

Ant1news

Πορεία διαμαρτυρίας από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, και επί της Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν το μεσημέρι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Συμβολικά της πορείας προηγείται ένα τρακτέρ. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχει προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον αρμόδιο υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία έχει διαχωρίσει τη θέση της από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδος, που πραγματοποίησε ανάλογο συλλαλητήριο την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα, οι αγρότες σημειώνουν: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας».