X

Σε κλοιό διαδηλωτών το κέντρο της Αθήνας

Πορείες διαμαρτυρίας για τις συντάξεις, την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ant1news

Σε κλοιό διαδηλωτών το κέντρο της πρωτεύουσας, εξαιτίας των τριών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τις συντάξεις, την κατάσταση της Υγείας και τη ΔΕΗ.

Πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κοτζιά μέχρι το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, που διαμαρτύρονται για την περικοή της προσωπικής διαφοράς το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, που αντιδρούν νομοσχέδιο για την πώληση των δύο λιγνιστικών μονάδων, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Επιχείρησης στην οδό Χαλκοκονδύλη και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Στο ύψος της Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ακολούθησε κοινή πορεία.

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, η ΠΟΕΔΗΝ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 για την Αττική, ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία.