X

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον ΑΝΤ1: η πώληση των λιγνιτικών μονάδων θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα

Θα παλέψουμε για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά, τόνισε ο Γ.Αδαμίδης στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Ant1news

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, πραγματοποιούν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη από χθες το απόγευμα, προκειμένου να αποτρέψουν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα το πρωί, όπως και έγινε τελικά.

Ωστόσο, φαίνεται πως ουσιαστικώς η κινητοποίηση τους δεν θα έχει το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα, καθώς το ΔΣ της ΔΕΗ προγραμματίστηκε να γίνει με τηλεδιάσκεψη ...σε μερικές ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ "Μετά τη ματαίωση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, η νέα συνεδρίαση με θέμα τον ορισμό συμβούλων και λοιπά θέματα της αποεπένδυσης, ορίζεται με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρείας, για τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 15:00"

Στο ΔΣ πρόκειται να αποφασιστεί η δημιουργία δύο εταιρειών μέσω των οποίων θα πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη.

 

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, έχοντας στο πλευρό τους και την κοινωνία για να μείνει αυτός ο νόμος – που τον χαρακτήρισε κατάπτυστο - στα χαρτιά.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η πώληση των λιγνιτικών μονάδων σε ιδιωτικά συμφέροντα, γιατί αυτί θα φέρει και μεγάλες αυξήσει στο ηλεκτρικό ρεύμα και συμπλήρωσε ότι ο αγώνας που δίνουν είναι με όρους «κοινωνίας» και όχι με όρους «συντεχνίας».