X

Συμπλοκές και χημικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα (εικόνες)

Επεισοδιακά ξεκίνησαν αλλά και ολοκληρώθηκαν οι πορείες των συνδικάτων...

Ant1news

Χημικά, κρότου λάμψης και… αυγά συμπλήρωσαν το σκηνικό των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη.

Τα… “όργανα” ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε αυγά και τρικάκια ενώ ορισμένοι εξ αυτών έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών. Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία». Μετά την καταδρομική επίθεση οι κουκουλοφόροι διέφυγαν στα γύρω στενά.

 

Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε και το ΠΑΜΕ, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκε και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.  

 

 

 

O επίλογος στις πορείες ήταν, ως συνήθως, επεισοδιακός . Στο ύψος της οδού Αμαλίας διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να φθάσουν στα γραφεία του ΣΕΒ. Απωθήθηκαν, όμως, από  δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών.

 

Στη συνέχεια διαδηλωτές και κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές στο υπουργείο Οικονομικών, και ακολούθως  κάποιοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στην οδό Φιλελλήνων, κοντά στο κτήριο της ΓΣΕΕ, όπου έγιναν μάχες σώμα με σώμα, αλλά και χρήση χημικών καθώς και κρότου λάμψης.

 

Κατά τα άλλα η ΓΣΕΕ χαιρέτισε το «δυναμικό παρών» που έδωσαν στις  απεργιακές συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι. «Για ακόμη μία φορά, ο κόσμος της εργασίας απαίτησε να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και σε αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί να επιβληθούν, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια των αντοχών και των ανοχών του» επισημαίνει η Συνομοσπονδία

«Όσο εφαρμόζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν και να απεργούν» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.