X

Χωρίς ταξί την Τετάρτη η Αθήνα

Επαναλαμβανόμενες απεργίες ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Χωρίς τρόλει και λεωφορεία για πολλές ώρες την Πέμπτη.

Ant1news

Χειρόφρενο, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης τράβηξαν οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι κήρυξαν 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας πως οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». Μάλιστα, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προειδοποιεί με επαναλαμβανόμενες απεργίες. 

Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών αναφέρουν ότι «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ». 

Συμπληρώνουν πως, «η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση». 

Τονίζουν, επίσης, ότι «η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας  όχι μόνο στους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη».