X

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Υγείας (εικόνες)

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ant1news

Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου χρόνου.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 και ζητεί τη μετατροπή των συμβάσεων, ώστε να μην «πεταχτούν» στο δρόμο οι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, κάνει λόγο για  «άμεση απόλυση 12.000 συμβασιούχων στα νοσοκομεία και στις προνοιακές δομές με συμβάσεις άνω του 24μήνου» αφού σύμφωνα με αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου κρίθηκαν άκυρες οι παρατάσεις του επικουρικού και πρώην εργολαβικού προσωπικού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση και αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, καθώς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης, λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν από τη λήξη της σύμβασής του».