X

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μιλά στον ΑΝΤ1 για τη δικαστική δικαίωσή του (βίντεο)

Αποζημίωση 20.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε εργαζόμενη που κατήγγειλε τον εργοδότη της.

Ant1news

Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ακυρώνοντας μάλιστα την απόλυση εργαζόμενης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση”, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε εργαζόμενη - μέλος του, καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό αποζημίωσης 20.000 € για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του.

«Ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή. Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο πλευρό της εργαζόμενης που προσέφυγε στη δικαιοσύνη στάθηκαν, εκτός από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση”, η ΓΣΕΕ και ο δικηγόρος Σπυρίδων Ρομποτής.