X

“Σπέρνουν”… τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες (βίντεο)

Με μπλόκα άνοιξε η “αυλαία” των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Θεσσαλία…

Ant1news

Θεσσαλοί αγρότες και αγροκτηνοτρόφοι άνοιξαν τον… “χορό” των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Δεκάδες τρακτέρ παρέταξαν στον κόμβο του Δέλτα στον Ε65, στην άκρη του δρόμου, οι αγροκτηνοτρόφοι , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

«Ο μόνος δρόμος», όπως τόνισαν, «είναι του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες».

Tο μέλος του ΔΣ. της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε ότι «ξεκινάμε το προγραμματισμένο μπλόκο στον Ε65» και πρόσθεσε: «Συνάδελφοι αγρότες από διάφορες περιοχές της Καρδίτσας συμμετέχουν στην κινητοποίηση με αιχμή τις εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι, αλλά και το κόστος παραγωγής, το ακατάσχετο, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΕΛΓΑ και όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Καλούμε, τους συναδέλφους αγρότες απ' όλο το Νομό να συμμετάσχουν στο μπλόκο με τα τρακτέρ να είμαστε πιο δυνατοί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε».

 

Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν βιώσιμο εισόδημα. Παράλληλα, τονίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το «αίσχος των ανοιχτών τιμών», ενώ ζητούν να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Συλλαλητήριο στα Φάρσαλα

Με συμβολική κατάληψη 65 τρακτέρ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα συλλαλητήριο,  στο πλαίσιο των αγροτικών κοινοποιήσεων, που είχε εξαγγείλει η ΕΟΑΣΝΛ, σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους και με την συμμετοχή αγροτών της επαρχίας Φαρσάλων.

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ανέδειξε τα «δίκαια» αιτήματα των αγροτών, όπως η φορολογία, οι χαμηλές και ανοιχτές τιμές οι ασφαλιστικές εισφορές, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, το υψηλό κόστος παραγωγής και η διεπαγγελματική βάμβακος όπου κάνουν κουμάντο οι εκκοκκιστές παρά οι αγρότες. Αναφέρθηκε και στην άκαρπη συνάντηση με τον Υπουργό, τονίζοντας ότι η δύναμή μας είναι τα τρακτέρ.