X

Γυναικεία υποψηφιότητα για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

O νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει την πιθανότητα να διορίσει την γερουσιαστή της Αριζόνας, Τζάνετ Ναπολιτάνο στη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, ένα υπουργείο που δημιουργήθηκε για την μεγαλύτερη προστασία των πολιτών μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών. «Είναι υποψήφια. Ενδέχεται να κερδίσει το υπουργείο», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Ant1news

O νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει την πιθανότητα να διορίσει την γερουσιαστή της Αριζόνας, Τζάνετ Ναπολιτάνο στη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, ένα υπουργείο που δημιουργήθηκε για την μεγαλύτερη προστασία των πολιτών μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Δημοκρατικών.

«Είναι υποψήφια. Ενδέχεται να κερδίσει το υπουργείο», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερ. Η 50χρονη κα. Ναπολιτάνο πρώην γενική εισαγγελέας στην πολιτεία της Αριζόνας λέγεται ότι θα δώσει μια νέα ενίσχυση στους νόμους με την μεγάλη πείρα που διαθέτει, απ’ ότι ο προκάτοχός της, Μάικλ Τσέρντοφ. 

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Ομπάμα θεωρεί ότι η Τζάνετ Ναπολιτάνο θα «ταιριάζει γάντι» στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.