X

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το νέο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων

Απέρριψε το νέο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων για αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος.

Ant1news

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Έιμι Μπρόντεϊτζ τόνισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει επαναλάβει ότι τα μέλη του Κογκρέσου δεν πρέπει να αξιώνουν λύτρα για να εκπληρώνουν τις βασικές τους ευθύνες που είναι η ψήφιση ενός προϋπολογισμού και η εξόφληση των χρεών του έθνους.

Η ίδια πρόσθεσε ότι χαρακτηριστικά ότι η τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικάνων αποσκοπεί στην ικανοποίηση μιας μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων του Tea Party, η οποία επέβαλε το κλείσιμο μέρους των υπηρεσιών της κυβέρνησης.

Την εκτίμηση ότι το εναλλακτικό αυτό σχέδιο δεν πρόκειται να εγκριθεί από τη Γερουσία εξέφρασε και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό συνιστά ένα "ακραίο νομοθέτημα και δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καταφανή επίθεση" στη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπένερ είχε δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση όσον αφορά την προώθηση του νομοσχεδίου αυτού προς ψήφιση στο Σώμα.