X

Σε «τριπλή δολοφονία» εμπλέκεται ο βομβιστής της Βοστόνης

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που μαζί με τον αδερφό του Τζοχάρ φέρονται ως οι δράστες του μακελειού στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, εμπλέκεται στην υπόθεση μίας τριπλής δολοφονίας στη Μασαχουσέτη το 2011.

Ant1news

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, με τις δολοφονίες τριών ανδρών τον Σεπτέμβριο του 2011 στο Ουάλθαμ της Μασαχουσέτης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση. Το πρώτο είναι πως η τριπλή δολοφονία αποδίδεται σε κάποιον νεκρό και το δεύτερο ότι η αστυνομία επικαλείται έναν Τσετσένο μετανάστη, τον Ιμπραήμ Τοντάσεφ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης του για την υπόθεση.

Ωστόσο, οι συνήγοροι του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, αισιοδοξούν πως οι πληροφορίες για εμπλοκή του μεγαλύτερου αδερφού του στις δολοφονίες της Μασαχουσέτης, μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό στοιχείο στη γραμμή υπεράσπισης του πελάτη τους. Άλλωστε, ο Τζοχάρ ουδέποτε παραδέχθηκε πως είχε σχέση με τη βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο και υποστηρίζει πως είναι αθώος.