X

Γκρεμίζουν το σχολείο στο οποίο έγινε το μακελειό στο Κονέκτικατ

Οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να κατεδαφίσουν το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, όπου σημειώθηκε το μακελειό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ant1news



Κατεδαφίζεται το δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, στο οποίο σκοτώθηκαν πέρυσι 20 μαθητές και έξι δασκάλες από έναν νεαρό ένοπλο βυθίζοντας στο πένθος τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμος.

Μία εκπρόσωπος του δήμου, σημείωσε ότι οι εργασίες της κατεδάφισης ξεκίνησαν την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Το δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, που παρέμενε κλειστό από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, θα ισοπεδωθεί και στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα καινούριο σχολείο το οποίο εκτιμάταται ότι θα είναι έτοιμο το 2016, σύμφωνα με την ίδια.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα, που σύμφωνα με τις αρχές είχε διαταραγμένη προσωπικότητα, εισέβαλε πάνοπλος στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας 20 μικρούς μαθητές και έξι γυναίκες, προτού αυτοκτονήσει. Πριν την επίθεση, ο 20χρονος μακελάρης είχε σκοτώσει επίσης τη μητέρα του.

Μετά το μακελειό, οι περισσότεροι γονείς αρνήθηκαν να στείλουν πίσω τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο και οι αρχές αποφάσισαν τελικά να το γκρεμίσουν.