X

Ο Έλμο και η Ροζίτα με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Οι ήρωες της παιδικής τηλεοπτικής σειράς «Σουσάμι άνοιξε» ένωσαν τις προσπάθειες τους με τη Μισέλ Ομπάμα, για να προωθήσουν τη σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής.

Ant1news

Έχοντας στο πλευρό της τον Έλμο και τη Ροζίτα, η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μισέλ Ομπάμα, τόνισε την αξία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά.

«Ο Έλμο λατρεύει την υγιεινή διατροφή. Ο Έλμο πιστεύει πως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πεντανόστιμα», είπε το κουκλάκι που πρωταγωνιστεί στη δημοφιλή σειρά, ενώ η σύζυγος του αμερικανού προέδρου του απέδωσε τα εύσημα.

Τα δύο κουκλάκια «ακολούθησαν» τη Μισέλ Ομπάμα στον κήπο του Λευκού Οίκου, όπου η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έκοψε φρέσκα λαχανικά.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Μισέλ Ομπάμα σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής της παιδικής σειράς, προκειμένου να προωθήσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τους μικρούς Αμερικανούς, για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Εν τω μεταξύ, αντιμέτωπος με διαδηλωτές βρέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, στη Βοστώνη. Ο αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στην πόλη για να μιλήσει για το… Obamacare, όταν του «επιτέθηκαν» φραστικά ακτιβιστές που διαμαρτύρονταν για τον αγωγό Keystone XL.

Οι ακτιβιστές ζήτησαν από τον Ομπάμα να «παγώσει» τα έργα για τον αγωγό, για να λάβουν την απάντηση από τον αμερικανό πρόεδρο «μάλλον είστε στη λάθος διαδήλωση… σήμερα μιλάμε για το πρόγραμμα περίθαλψης, όχι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου».