X

Το «αόρατο» αντιτορπιλικό των ΗΠΑ

Το USS Zumwalt είναι το πρώτο από τα τρία υπερσύγχρονα αντιτορπιλικά που προσθέτει στο στόλο του το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ant1news

Μοιάζει στην όψη με υποβρύχιο που μόλις έχει αναδυθεί στην επιφάνεια. Το USS Zumwalt είναι το πλέον εξελιγμένο αντιτορπιλικό που ναυπηγήθηκε ποτέ και είναι σχεδιασμένο για να περνάει σχεδόν απαρατήρητο από τα ραντάρ. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα Stealth στους ωκεανούς. Αναμφίβολα, πάντως, είναι το «καμάρι» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σε μία λιτή τελετή στο Μέιν, έγινε η καθέλκυση του τεχνολογικά προηγμένου αντιτορπιλικού, το οποίο είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλούς μήνες. Με οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, 20 εκτοξευτές πυραύλων, δύο πυροβόλα των 155 χιλιοστών και δύο αντιαεροπορικά των 57 χιλιοστών, το Zumwalt θα φθάνει σε ταχύτητα τους 30 κόμβους.

Ο πρώτος κυβερνήτης του «διαστημικού» σκάφους θα ονομάζεται κατά σύμπτωση Τζέιμς Κερκ, όπως δηλαδή ο κυβερνήτης του Εντερπράιζ στην περίφημη τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά Σταρ Τρεκ.

Το USS Zumwalt θα αναπτυχθεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και θα είναι μία απάντηση ισχύος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην συνεχώς αναπτυσσόμενη παρουσία του κινεζικού στόλου.