X

Ο Σιάνσια τους «έδειξε» τα κενά ασφαλείας

Το πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις όπλο μέσα σε αεροδρόμιο και να κάνεις κάτι σαν αυτό που έκανε θέλησε να δείξει με τα πυρά που έριξε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες ο 23χρονος Πολ Άντονι Σιάνσια.

Ant1news

Σε χειρόγραφο σημείωμά του, το οποίο βρέθηκε σε μία τσάντα στο αεροδρόμιο, ο Σιάνσια έκανε λόγο για κενά ασφαλείας, τα οποία και εκμεταλλεύτηκε τελικά, σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας.

Ο ίδιος έγραψε στο σημείωμα ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει μετά την δολοφονία τουλάχιστον ενός φρουρού ασφαλείας. "Αν σκοτώσω ακόμη κι έναν, η αποστολή μου θα έχει εκτελεστεί", φαίνεται ότι έγραφε.

Οι αρχές φαίνεται ότι πήραν το μήνυμα και ενισχύουν τις περιπολίες στο αεροδρόμιο, ενώ μελετούν το ενδεχόμενο αλλαγής στον κανονισμούς αεροπορικής ασφαλείας.

Επιπλέον ένστολοι και αστυνομικοί  με πολιτικά περιπολούσαν την Κυριακή το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το έκτο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε πάλι την πλήρη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σιάνσια πλησίασε στον Τερματικό Σταθμό 3 του αεροδρομίου το πρωί της Παρασκευής, έβγαλε ένα τουφέκι από την τσάντα του και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τον 39χρονο Χερνάντες σε σημείο ελέγχου των διαβατηρίων. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ακόμη υπαλλήλους της TSA κι έναν επιβάτη.

Ο επιβάτης, ο Μπράιαν Λάντμερ, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας 29χρονος καθηγητής Γυμνασίου, έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι και πρόκειται να χειρουργηθεί στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan UCLA, όπου νοσηλεύεται, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ένας από τους τραυματίες, που δεν κατονομάζεται, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Σιάνσια για ανθρωποκτονία ομοσπονδιακού φρουρού και για διάπραξη βίαιου επεισοδίου σε διεθνές αεροδρόμιο, κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου, αν ο Σιάνσια κριθεί ένοχος.

Ο πατέρας του, ο οποίος διαμένει στο Πένσβιλ Τάουνσιπ του Νιού Τζέρσεϊ, κάλεσε την τοπική αστυνομία πριν από την επίθεση όταν ο Σιάνσια, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια πριν από 18 μήνες και διαμένει σε προάστιο του Λος Άντζελες, έστειλε στον αδελφό του ένα ανησυχητικό γραπτό μήνυμα. Η αστυνομία του Πένσβιλ επικοινώνησε με την αστυνομία του Λος Άντζελες, η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε το σπίτι του υπόπτου το πρωί της επίθεσης και δεν τον πρόλαβε ίσως για 45 λεπτά.