X

H «σκηνή ασφαλείας» του Ομπάμα και οι μυστικές συναντήσεις

Μία «σκηνή ασφαλείας» στήνεται κάθε φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύει στο εξωτερικό στο πλαίσιο των διπλωματικών του επαφών.

Ant1news



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είναι γνωστό ότι περιφρουρείται 24ώρες το 24ωρο από ειδικούς πράκτορες και σωματοφύλακες, όταν όμως ταξιδεύει στο εξωτερικό, το προσωπικό ασφαλείας του επιστρατεύει άλλα μέσα, πιο δραστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους «Νew York Times», στήνεται μία «σκηνή ασφαλείας» κοντά στο χώρο όπου διαμένει, η οποία στην ουσία είναι ένα δωμάτιο μυστικών συναντήσεων και συζητήσεων.

Ο ειδικός χώρος αυτός που παραπέμπει σε… κέντρο μυστικών επιχειρήσεων, είναι απομονωμένος από κάθε εξωτερικό παράγοντα και επιτρέπει στον Αμερικανό πρόεδρο να προστατεύεται από κάμερες, μικρόφωνα και κοριούς. Έτσι, όταν θέλει να κάνει μία μυστική συνάντηση ή συζήτηση εισέρχεται εντός της «σκηνής ασφαλείας» προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποια υποκλοπή.

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα ηγετικά στελέχη της αμερικανής κυβέρνησης, που επίσης βρίσκουν «καταφύγιο» σε αυτές τις σκηνές για τις μυστικές συζητήσεις τους.

Όπου κι αν βρισκόμαστε, «είμαστε στόχος αυτές τις μέρες», αναφέρει σχετικά στους  New York Times ο Τζέιμς Γούλσεϊ, διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών επί κυβέρνησης Κλίντον.