X

Στο «σφυρί» η λιμουζίνα του Δούκα του Ουίνδσορ

Σε δημοπρασία βγαίνει στη Νέα Υόρκη η Κάντιλακ του Δούκα του Ουίνδσορ, Εδουάρδου Η’, ο οποίος παραιτήθηκε από το βρετανικό θρόνο για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ant1news

Η αστραφτερή Κάντιλακ του 1941 αναμένεται να πιάσει τιμή περίπου 600.000 δολαρίων όταν βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s την Πέμπτη.

Πρόκειται για τη λιμουζίνα του Δούκα του Ουίνδσορ, Εδουάρδου Η’, ο οποίος την οδηγούσε επί 12 χρόνια. Ήταν το αγαπημένο αυτοκίνητο του Εδουάρδου και της συζύγου του, Γουόλις Σίμπσον, για χάρη της οποίας παραιτήθηκε από τον βασιλικό θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Εδουάρδος Η’ ανέβηκε στο θρόνο στις 20 Ιανουαρίου 1936, μετά το θάνατο του πατέρα του. Λίγους μήνες αργότερα, όμως, ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Μπόλντουιν την πρόθεση του να νυμφευθεί τη Γουόλις Σίμπσον, μία αμερικανίδα που ήταν δύο φορές διαζευγμένη. Μάταια ο Άγγλος πρωθυπουργός προσπάθησε να τον μεταπείσει, λέγοντας ότι δε θα γινόταν δεκτή από το λαό και ότι θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Προκειμένου να μην προκαλέσει αναταραχή, ο βασιλιάς Εδουάρδος Η’ ανακοίνωσε στις 11 Δεκεμβρίου 1936 την παραίτηση του. Στο θρόνο τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Γεώργιος ΣΤ’, ενώ στον ίδιο δόθηκε ο τίτλος του Δούκα του Ουίνδσορ. Μετά την παραίτηση του, ο Δούκας Εδουάρδος εγκατέλειψε τη Βρετανία και πήγε στο Παρίσι για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του τον Μάιο του 1937.

«Δούκισσα» συνήθιζε να αποκαλεί και τη λιμουζίνα του, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί μετά το 1952.