X

Αεροσκάφος ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης στο JFK λόγω του χιονιού

Το JFK έκλεισε για δύο ώρες καθώς ένα αεροπλάνο ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της παγωμένης βροχής και του χιονιού.

Ant1news



Το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης επαναλειτούργησε λίγο πριν από τις 11:00 (τοπική ώρα). Το κλείσιμο των διαδρόμων διατάχθηκε όταν αεροσκάφος της Delta Airlines με προέλευση το Τορόντο του Καναδά ξέφυγε από το διαδρομο προσγείωσης και χτύπησε σε ανάχωμα χιονιού. Κανείς από τους 35 επιβάτες δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με το κανάλι ABC.

Οι καθυστερήσεις στην απογείωση από το αεροδρόμιο, ένα από τα μεγαλύτερα των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεπέρασαν τη μία ώρα και τα 50 λεπτά ενώ ακυρώθηκαν περίπου δεκαπέντε πτήσεις.

Καθυστερήσεις 40 λεπτών, κατά μέσο όρο, καταγράφηκαν και στα αεροδρόμια Λα Γκουάρντια και Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας οι καθυστερήσεις έφθασαν τις δυο ώρες ενώ στο Ο'Χέαρ του Σικάγου, ξεπέρασαν τις 5 ώρες.

Ο βορράς των Ηνωμένων Πολιτειών πλήττεται από τις αρχές του χρόνου από πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ένα μικρό αεροπλάνο με τρεις επιβαίνοντες έκανε αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο της Νέας Υόρκης.