X

Ένας νεκρός από συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Κολοράντο

Τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δύο ακόμη ατόμων προκάλεσε την Κυριακή η συντριβή ενός δικινητήριου αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο του Άσπεν στο Κολοράντο.

Ant1news



Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πίτκιν ανέφερε στο CNN πως οι δύο επιζώντες διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο με «μέτρια έως σοβαρά τραύματα».

Πρόκειται για ένα δικινητήριο αεροσκάφος τύπου Bombardier Challenger 600, στο οποίο φαίνεται ότι επέβαιναν τρεις άνθρωποι. Το αεροσκάφος συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ενώ προσπάθουσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο και τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο σημείο έφθασαν μέσα σε λίγα λεπτά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ το αεροδρόμιο έκλεισε μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Το CNN σημειώνει ότι ο πιλότος του δικινητήριου αεροσκάφους έκανε λόγο νωρίτερα για ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης προσπάθειάς του να προσγειώσει το αεροπλάνο, που ερχόταν από την πόλη Τούσον της Αριζόνα.

Σημειώνεται ότι επίσης την Κυριακή, ένα αεροπλάνο ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης εξαιτίας της παγωμένης βροχής και του χιονιού.