X

Ρόμπερτ Γκέιτς: Υποστήριξα τις αποφάσεις του Ομπάμα

Για την κριτική που ασκεί στον Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στο νέο του βιβλίο, που κυκλοφόρησε την Τρίτη, μίλησε ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ant1news



Ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου την περίοδο 2006-2010, διατυπώνει επικρίσεις στο νέο του βιβλίο («Duty: Memoirs of a Secretary of War») κατά του Αμερικανού προέδρου, ότι δεν πίστεψε στην δική του στρατηγική αναφορικά με το Αφγανιστάν και πως «δεν θεωρεί ότι ο πόλεμος είναι δικός του».

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Γκέιτς με αφορμή τις διαστάσεις που έλαβε η κριτική του στον Μπαράκ Ομπάμα, έσπευσε την Τρίτη να δώσει διευκρινίσεις και να ρίξει τους τόνους. Σημείωσε σχετικά ότι υποστήριξε τις αποφάσεις του Μπαράκ Ομπάμα και τις χαρακτήρισε «σωστές».

«Ο πρόεδρος πήρε αποφάσεις που πιστεύω ήταν οι σωστές», τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφερόμενος τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στον Μπιν Λάντεν. Παρά την πολυπλοκότητα των προβλημάτων, ένιωθα «πάντα άνετα με τις αποφάσεις που έλαβε στο τέλος», υποστήριξε μεταξύ άλλων και ανέφερε ότι τόσο η πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα όσο και αυτή του Τζορτζ Μπους εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο.