X

Πυρκαγιά στο Λος Άντζελες καίει και απειλεί κατοικίες

Περίπου 1000 σπίτια έχουν εκκενωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Πέμπτη σε δασώδη περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες και η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ant1news



Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με την αστυνομία της Αζούσα, μιας περιοχής κοντά στο Λος Άντζελες, ενώ  μέχρι στιγμής τουλάχιστον 17.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει ολοσχερώς τουλάχιστον δύο σπίτια, σύμφωνα με το NBC, ενώ πολλά ακόμη απειλούνται από τις φλόγες, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Τρία άτομα, που φέρονται να άναψαν φωτιά την ώρα που έκαναν κάμπινγκ, έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος περισσότεροι από 550 πυροσβέστες με τη συνδρομή οκτώ ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών. Η πυρκαγιά μαίνεται σε μια απόκρημνη περιοχή, όπου υπάρχουν σπίτια χτισμένα ως τους πρόποδες του βουνού Σαν Γκάμπριελ, ενώ κάποια μεμονωμένα σπίτια βρίσκονται ακριβώς στο επίκεντρό της. Ένα νέφος καπνού έχει καλύψει μέρος της αμερικανικής μεγαλούπολης.