X

Χάος και πάλι σε πολιτείες των ΗΠΑ από τις χιονοπτώσεις

Μία νέα χειμερινή καταιγίδα με χιόνια και παγωμένη βροχή προκάλεσε χάος στην κυκλοφορία σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

Ant1news



Η νέα χειμερινή καταιγίδα και οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις. Πολύ χιόνι έπεσε στο νοτιοδυτικό Αρκάνσας, την Οκλαχόμα, το Οχάιο και το Τέξας, ενώ αντιμέτωποι με το νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθαν και οι ταξιδιώτες που έφευγαν από τη Νέα Υόρκη μετά τον τελικό του Super Bowl.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι, που είναι το κοντινότερο από το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός. Πενήντα οκτώ πτήσεις ματαιώθηκαν μόνο τη Δευτέρα το πρωί στο αεροδρόμιο Νιούαρκ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, που καταγράφει την εναέρια κυκλοφορία των πτήσεων, ενώ καθυστερήσεις αρκετών ωρών σημειώθηκαν σε πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λαγκουάρντια της Νέας Υόρκης και το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι.



Το μικρότερο αεροδρόμιο Τετερμπόρο κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο του Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο εξυπηρετεί ιδιωτικές πτήσεις, είχε επίσης καθυστερήσεις στις πτήσεις, την ώρα που σε ολόκληρη την Αμερική ακυρώθηκαν 1.048 πτήσεις.



Οι οδικές συνθήκες ήταν επικίνδυνες σε πολλές πολιτείες που έπληξε η χειμερινή καταιγίδα, ενώ σε ορισμένα σημεία η κυκλοφορία ήταν αδύνατη από την ισχυρή χιονόπτωση.



Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει νέα «σημαντική χιονόπτωση» από το ανατολικό Κεντάκι έως την ανατολική Νέα Υόρκη με το ύψος του χιονιού να υπολογίζεται μεταξύ 10 και 20 εκατοστών.

Η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις τη Δευτέρα για το νοτιοανατολικό Κολοράντο, το νοτιοανατολικό Κεντάκι, το βορειοδυτικό Μιζούρι, το νοτιοδυτικό Οχάιο, το βόρειο Κεντάκι, τη δυτική Πενσιλβάνια, το ανατολικό και κεντρικό Οχάιο, το δυτικό Μέριλαντ, την κεντρική Πενσιλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ, το Ντέλαγουερ και τη Νέα Υόρκη όπως και τα περίχωρα.