X

Στο έλεος του χιονιά οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραδοθεί στο έλεος του χιονιά, με τους κατοίκους να κάνουν σκι στους δρόμους για να φθάσουν στις δουλειές τους.

Ant1news

Στο Πόρτλαντ οι κάτοικοι αντίκρισαν το πρωί ένα λευκό τοπίο γύρω από τα σπίτια τους. Συνηθισμένοι όμως στις χιονοπτώσεις, βρήκαν λύση για να μετακινηθούν.

Έβγαλαν από τις ντουλάπες τα πέδιλα του σκι, τις ειδικές φόρμες τους, τις μπότες και τα γυαλιά τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους σαν να είναι στις Άλπεις για το αγαπημένο τους άθλημα…

Καθίζηση σε δρόμο της Καλιφόρνια

Την ίδια ώρα στην Καλιφόρνια, οι ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και το χιόνι είχαν ως αποτέλεσμα ένας δρόμος να υποστεί καθίζηση.

Στην πόλη Sonoma οι αρχές δεν πίστευαν στα μάτια τους από την τρύπα που άνοιξε στο δρόμο. Ένα σπίτι εκκενώθηκε, ενώ ένα ημιφορτηγό θάφτηκε στη λάσπη, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Εθελοντές πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν την κατάσταση, ενώ συνεχείς είναι οι προσπάθειες για να αποφευχθούν διακοπές ρεύματος, νερού και τηλεφώνου.

Αμέτρητα τα τροχαία, κλειστά τα αεροδρόμια

Οι οδηγοί που αψηφούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες χάνουν τον έλεγχο των οχημάτων τους και πατινάρουν στα επικίνδυνα «παγοδρόμια», με αποτέλεσμα να σημειώνονται τροχαία σε καθημερινή βάση.

Η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα, με τον υδράργυρο στις βόρειες πολιτείες να έχει κολλήσει στους -20 βαθμούς Κελσίου και τους μετεωρολόγους να αδυνατούν να προβλέψουν άνοδο.

Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα αεροδρόμια, αφού οι ακυρώσεις πτήσεων έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ταξιδιώτες αναμένουν μάταια μια ανακοίνωση και αναχώρηση των πτήσεών τους.