X

Έφαγε «για δύο» ο Φρανσουά Ολάντ στο δείπνο που του παρέθεσε το ζεύγος Ομπάμα

Ευδιάθετος και με... περίσσια όρεξη ήταν ο γάλλος πρόεδρος στο δείπνο που ετοίμασαν οι Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ant1news

«Tout seul», που λένε και οι Γάλλοι, δηλαδή ολομόναχος, έφθασε ο Φρανσουά Ολάντ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το ζεύγος Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, τον υποδέχθηκαν ως καλοί οικοδεσπότες στην είσοδο και τον καλωσόρισαν στο γκαλά που διοργάνωσαν προς τιμήν του. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ φορούσε μία εντυπωσιακή μπλε-μαύρη τουαλέτα, η οποία απέσπασε κολακευτικά σχόλια.

Μετά το ροζ σκάνδαλο και τον χωρισμό του με τη Βαλερί Τριερβελέρ, ο πρόεδρος Ολάντ προτίμησε να ταξιδέψει ασυνόδευτος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ευδιάθετος στο δείπνο και δεν έχασε την όρεξή του… τιμώντας όλα τα πιάτα που ετοίμασαν οι σεφ του Λευκού Οίκου. Και δεν ήταν λίγα, όπως θα δείτε παρακάτω.

Τι είχε το μενού στο Δείπνο που παρέθεσε ο Ομπάμα προς τιμήν του Ολάντ

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ περιποιήθηκε τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ με ένα ξεχωριστό μενού.

Εδέσματα από κάθε γωνιά των ΗΠΑ επεφύλασσε το μενού για τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αφού το ζεύγος Ομπάμα θέλησε να μετατρέψει το δείπνο σε «μία γιορτή της αμερικανικής κουζίνας».

Το πρώτο πιάτο είχε χαβιάρι από την ιδιαίτερη πατρίδα του αμερικανού προέδρου, το Ιλινόις, καθώς και αυγά ορτυκιού από την Πενσυλβάνια και πατάτες από 12 διαφορετικές ποικιλίες… από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Αϊντάχο και την Καλιφόρνια.

Ακολούθησε σαλάτα με ραπανάκια, καρότα, μαρούλι και βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού. Όλα τα συστατικά προέρχονταν από τον κήπο του Λευκού Οίκου, τον οποίο περιποιείται προσωπικά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε μοσχαράκι από οικογενειακή φάρμα στο Κολοράντο, με σος Blue Cheese από το Γκρίνσμπορο του Βερμόντ.

Για επιδόρπιο, οι σεφ του Λευκού Οίκου ετοίμασαν ένα κέικ με γλυκόπικρη σοκολάτα από τη Χαβάη, μανταρίνια από τη Φλόριντα και παγωτό βανίλια από την Πενσυλβάνια.

Φυσικά, το δείπνο δε θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από μία ποικιλία κρασιών. Στο τραπέζι υπήρχε Morlet «La Proportion Doree» 2011 από την Καλιφόρνια,  Chester - Kidder Red Blend 2009 από την Ουάσιγκτον και Thibaut-Jannison «Blanc de Chardonnay» από τη Βιρτζίνια.

Δείτε το βίντεο με τις προετοιμασίες τον σεφ του Λευκού Οίκου:

Η Mary J. Blidge τραγούδησε για τους 350 προσκεκλημένους στο γκαλά

350 προσκεκλημένοι έδωσαν το παρόν στο γκαλά προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλίας. Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ, η βραβευμένη με Emmy Τζούλια Λούις-Ντρέιφους και ο κωμικός Στίβεν Κόλμπερτ.

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασε η δημοφιλής τραγουδίστρια Mary J. Blidge.