X

"Συναγερμός" από νέα χειμερινή καταιγίδα στις ΗΠΑ

Πολλά προβλήματα στις μεταφορές και στις πτήσεις δημιουργεί νέα χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Ant1news



Το καιρικό σκηνικό συνθέτουν οι ισχυρές χιονοπτώσεις, το χιονόνερο και ο πάγος, φαινόμενα που προκαλούν πολύ επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς στους δρόμους, αλλά και χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,η καταιγίδα που πλήττει από την Τετάρτη τις νοτιοανατολικές πολιτείες και η οποία επιδεινώνεται, εκτείνεται από το ανατολικό Τέξας έως την Καρολίνα, ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στις μεσοαντλαντικές πολιτείες.

Αξιωματούχοι στην Ατλάντα προετοιμάζονται πυρετωδώς για το νέο «χτύπημα» της χειμερινής καταιγίδας και έχουν επιστρατεύσει χιλιάδες τόνους αλάτι και αμμοχάλικο, εκχιονιστικά και προσωπικό, ακόμη και από κοντινές πολιτείες. Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στη Νότια Καρολίνα, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό για 2η ημέρα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 800 πτήσεις είχαν ακυρωθεί μέχρι νωρίς την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα και περισσότερες από 2.500 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightAware.com.