X

Τι.. φανερώνουν οι διατροφικές συνήθειες των αμερικανών προέδρων

Την προσωπικότητα των αμερικανών προέδρων σκιαγράφησε ένας νευρολόγος, μελετώντας τις διατροφικές συνήθειές τους.

Ant1news

Τον χαρακτήρα των προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών προσπάθησε να… αποκρυπτογραφήσει ο νευρολόγος-ψυχίαρτρος Άλαν Χιρσκ, μέσα από τις τροφές στις οποίες είχαν  ή έχουν αδυναμία οι πλανητάρχες.

Σύμφωνα με την "USA Today", ο Τζορτζ Ουάσινγκτον λάτρευε τα κεράσια, ο Αβραάμ Λίνκολν λάτρευε να απολαμβάνει ένα μήλο με συνοδεία μιας κούπας καφέ, ο Φρανκλίνος Ρούζβελτ απολάμβανε τα χοτ ντογκ παρέα με τη βασίλισσα της Αγγλίας, ο Ρίτσαρντ Νίξον προτιμούσε ένα μπολ με τυρί κότατζ και κέτσαπ, ο Ρόναλντ Ρίγκαν προτιμούσε τα φασόλια, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είχε μια αδυναμία στο τηγανητό χοιρινό,  ενώ ο Μπιλ Κλίντον, πριν γίνει χορτοφάγος, δεν μπορούσε να αντισταθεί στα χάμπουργκερ.

Όσο για τον σημερινό πρόεδρο, ο Μπαράκ Ομπάμα, προτιμά τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες για σνακ, όπως επίσης και τα δείπνα σε εστιατόρια της Ουάσινγκτον μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ, η οποία είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής.

Σύμφωνα με τις έρευνες του Χίρσκ, οι άνθρωποι τείνουν να τρώνε το αντίθετο της προσωπικότητάς τους. Για παράδειγμα, οι δειλοί κλίνουν προς τα πικάντικα φαγητά.

Μελετώντας λοιπόν τι διατροφικές συνήθειες των αμερικανών προέδρων, ο Χιρσκ κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:

Οι λάτρεις των κερασιών όπως ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, είναι επιθετικοί, εργασιομανείς και προτιμούν τη σεμνή ζωή.

Όσοι έχουν αδυναμία στην κέτσαπ, όπως ο Ρίτσαρντ Νίξον είναι ριψοκίνδυνοι, εστιάζουν στο στόχο τους, και απαντούν σε κάθε είδους προκλήσεις.

Κοινωνικοί, πιστοί και γενναιόδωροι, τείνουν να έχουν αδυναμία στο τηγανιτό χοιρινό, όπως ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ενώ οι λάτρεις των ξηρών καρπών όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτηρίζονται ως ευχάριστοι και καλοί φίλοι.