X

Φονική έκρηξη στο Χάρλεμ – Ισοπεδώθηκε 5ώροφο κτίριο

Δύο νεκροί και περισσότεροι από 18 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης στο ανατολικό Χάρλεμ.

Ant1news

Βομβαρδισμένη περιοχή θυμίζει η συνοικία στην 116η οδό και την Park Avenue στη Νέα Υόρκη, όπου πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε μία ισχυρότατη έκρηξη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα πενταώροφο κτίριο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά πυροσβεστικά οχήματα με 168 άνδρες. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης φαίνεται πως αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για την ώρα και το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό της διαρροής φυσικού αερίου.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS μεταδίδει ότι δύο γυναίκες έχουν βρει το θάνατο και υπάρχουν περισσότεροι από 18 τραυματίες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν όλη την περιοχή. Zημιές έχει υποστεί και μια εκκλησία που βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Η Κάρμεν Βάργκας-Ρόζα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αγνοείται η τύχη 4 ενοίκων του κτιρίου. «Ξέρω για μία γυναίκα και τον άρρωστο γιο της. Αν δεν είχαν ραντεβού με το γιατρό, πρέπει να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν σημειώθηκε η έκρηξη», είπε και πρόσθεσε: «Είναι και ένα νεαρό ζευγάρι που πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, που ίσως να κοιμόταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα. Δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω με κανέναν από τους δύο».

Μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ξύπνησαν σε κατοίκους της περιοχής. «Τα πάντα είχαν καλυφθεί από ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Κατάλαβα πως κατέρρευσε κτίριο, γιατί μου θύμισε εικόνες της 11ης Σεπτεμβρίου», είπε ο Σάμιουελ Πολ, ο οποίος βρισκόταν σε γραφείο του 15ου ορόφου σε ουρανοξύστη της 125ης οδού.

«Ήμουν στο σπίτι όταν άκουσα μία μεγάλη έκρηξη. Πετάχτηκα έξω και είδα ένα κτίριο να έχει… εξαφανιστεί», ανέφερε ο Μακ Μέγιορ που μένει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Μια μάρτυρας που μίλησε στο CBS είπε ότι στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ένας από τους ενοίκους ήταν φίλος της. «Φοβάμαι, φοβάμαι... Βγήκα να δω τι συνέβη. Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, είναι σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για σεισμό», σχολίασε ένας άλλος.

Λόγω της έκρηξης και της πυρκαγιάς έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ που απέχει ελάχιστα από το σημείο του δυστυχήματος.

Στην περιοχή έσπευσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων των συνεργείων διάσωσης.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στο Χάρλεμ: