X

Έλληνας μεταξύ των αγνοουμένων από την έκρηξη στο Χάρλεμ

Ένας Έλληνας είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους στο Χάρλεμ, μετά την έκρηξη που ιδοπέδωσε δύο κτίρια.

Ant1news

Αγωνία για την τύχη ενός Έλληνα που βρίσκεται στη λίστα με τους εννέα αγνοουμένους, μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον 42χρονο Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος ζει εδώ και 25 χρόνια στις ΗΠΑ και εργάζεται ως μουσικός και διαφημιστής.

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισοπέδωσε δύο κτίρια. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν περισσότερα από 18 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός κτιρίου που κατέρρευσε και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη. Η σύζυγος του δεν κατάφερε να τον εντοπίσει σε κάποιο από τα τρία νοσοκομεία όπου έχουν μεταφερθεί τραυματίες από την έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ.

Εν τω μεταξύ, αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και μετέφερε τις πληροφορίες, αφού τις διασταύρωσε και συνομίλησε με τη σύζυγο του κ. Παναγόπουλου, η οποία τον αναζητεί.

Για τη δραματική προσπάθεια φίλων και συγγενών να εντοπίσουν τον Ανδρέα Παναγόπουλο μίλησε και ο Ευάγγελος Άλκιμος από τη Νέα Υόρκη, στενός φίλος του αγνοούμενου Έλληνα, που έτυχε και εκείνος να μείνει στο παρελθόν, για μικρό διάστημα, στο κτίριο που κατέρρευσε. Μέχρι στιγμή, οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς, όπως τόνισε.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη. «Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ντε Μπλάζιο.

«Υπάρχει μεγάλο άγχος, αλλά αρκεί να πούμε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.