X

Θανατηφόρο skydiving για ένα ρεκόρ Γκίνες

Διακόσιοι είκοσι δύο αλεξιπτωτιστές επιχείρησαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο.

Ant1news


Τραγικό τέλος είχε το skydiving για έναν από τους 222 αλεξιπτωτιστές που επιχείρησαν να κάνουν ρεκόρ Γκίνες στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εγκαταστάσεων SkyDive Arizona, Τζόσλιν Μπερνάτσις, ο θάνατός του αλεξιπτωτιστή οφείλεται σε ελαττωματικό αλεξίπτωτο και στο γεγονός ότι το δεν άνοιξε το εφεδρικό.

Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούσαν την πρώτη τους απόπειρα να σπάσουν το ρεκόρ όταν συνέβη το δυστύχημα, διευκρίνισε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, η εκπρόσωπος της ομάδας World Team που οργάνωσε το εγχείρημα.

Οι 222 βετεράνοι αλεξιπτωτιστές, από 28 χώρες, επιχειρούσαν να σπάσουν το ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού προσώπων που θα συμμετείχαν σε δύο σχηματισμούς στον αέρα πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους. Το προηγούμενο ρεκόρ, στο οποίο συμμετείχαν 110 αλεξιπτωτιστές, επιτεύχθηκε στη Φλόριντα, το 2013.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν σκοτωθεί τρεις αλεξιπτωτιστές σε απόπειρες για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, στις ίδιες εγκαταστάσεις, ένας Βρετανός κι ένας Γερμανός που μετείχαν σε ομάδα 200 αλεξιπτωτιστών συγκρούστηκαν μεταξύ τους στον αέρα και έπεσαν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα.