X

Αναμνηστικά από διαστημικές αποστολές σε δημοπρασία

Στολές αστροναυτών, αμερικανικές σημαίες που ήρθαν από τη Σελήνη, ακόμη και διαστημική σκόνη είναι μεταξύ των 300 αντικειμένων που βγαίνουν στο σφυρί στη Νέα Υόρκη.

Ant1news

Από την διαστημική αποστολή «Apollo 11» προέρχονται τα πιο προβεβλημένα εκθέματα στη δημοπρασία του οίκου Bonham, με αναμνηστικά από την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ένα από αυτά είναι ένα έμβλημα της αποστολής, υπογεγραμμένο από τα μέλη του πληρώματος: τον Νιλ Άρμστρονγκ, τον Μάικλ Κόλινς και τον Μπαζ Όλντριν. Η αξία του υπολογίζεται σε περίπου 40.000 ευρώ. Το δεύτερο είναι ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Μπαζ Όλντριν με δεδομένα που βοήθησαν τους αστροναύτες στην πλοήγηση του διαστημικού σκάφους, το οποίο εκτιμάται πως θα «πιάσει» περίπου 30.000 ευρώ.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι διαστημικές στολές από αμερικανούς αστροναύτες και ρώσους κοσμοναύτες. Σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης και ένα κομμάτι του διαστημικού σταθμού Mir προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

Η δημοπρασία του οίκου Bonham με τα «ζωντανά κομμάτια της ιστορίας της εξερεύνησης του διαστήματος» θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 8 Απριλίου.