X

Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείου που μετέφερε μαθητές στην Καλιφόρνια

Εννέα νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια.

Ant1news

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν στη βόρεια Καλιφόρνια, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού εταιρείας ταχυµεταφορών, που κινείτο σε αυτοκινητόδρομο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με λεωφορείο το οποίο μετέφερε μαθητές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Όρλαντ, περίπου 120 χιλιόμετρα βορείως του Σακραμέντο. Το λεωφορείο μετέφερε 44-48 μαθητές Γυμνασίου από το Λος Άντζελες και τους συνοδούς τους σε κολέγιο της βόρειας Καλιφόρνια.

Εκπρόσωπος της τροχαίας δήλωσε ότι το φορτηγό της εταιρείας ταχυµεταφορών FedEx πέρασε τη διαχωριστική γραμμή του αυτοκινητοδρόμου Interstate 5 και συγκρούστηκε αρχικά με ΙΧ αυτοκίνητο προτού συγκρουστεί με το λεωφορείο.

Μεταξύ των θυμάτων είναι επτά μαθητές και οι δύο οδηγοί, του λεωφορείου και του φορτηγού της FedEx. Οι μαθητές θα πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πανεπιστήμιο Χάμπολτ.