X

Πόσο έχουν αλλάξει οι φυλές της Αμερικής

Το πόσο έχουν αλλάξει εμφανισιακά οι φυλές της Αμερικής αναδεικνύει άρθρο του περιοδικού National Geographic.

Ant1news

Οι Αμερικανοί δεν είναι πια λευκοί ή μαύροι. Αυτό πραγματεύεται άρθρο της Lise Funderburg στο National Geographic, η οποία προσπαθεί να εξηγήσει πως οι μαύροι της Αμερικής έγιναν πιο λευκοί.

Παίρνοντας αφορμή από την δική της διπλή καταγωγή, Αφροαμερικανή αλλά με τον ένα γονέα της Γερμανό, κι επικαλούμενη πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία το 32% των κατοίκων της Αμερικής δεν αυτοπροσδιορίζονται πια ως λευκοί ή μαύροι, η Lise Funderburg εξηγεί ότι η κατηγοριοποίηση των φυλών σε πέντε χρώματα όπως έγινε πριν από τρεις αιώνες, δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες καθορισμού ταυτότητας των ανθρώπων στην Αμερική του σήμερα.

Το άρθρο της συνοδεύεται από εξαιρετικές φωτογραφίες του γερμανού φωτογράφου Martin Schoeller, ο οποίος  παρουσίασε τα πορτραίτα πολυφυλετικών οικογενειών που ζουν στις ΗΠΑ και ανέδειξε τις νέες «φυλές» που δημιουργούνται με το πέρασμα των ετών, κυρίως εξαιτίας των πολυφυλετικών γάμων στην Αμερική.

Σημειώνεται ότι το 1960 στις ΗΠΑ υπήρχαν οι λευκοί και οι μαύροι, ενώ σήμερα που οι γάμοι μεταξύ ατόμων διαφορετικών εθνοτήτων στη χώρα έχει αγγίξει το ρεκόρ των 4,8 εκατ. σε έρευνα του 2010, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην.

Μάλιστα πλέον, οι άνθρωποι στις ΗΠΑ, σαφώς πιο χαλαροί με τις φυλετικές διακρίσεις, «τολμούν» να αυτοαποκληθούν «Blackαnese», «Juskimo» ή «Blackxican» ανάλογα με τις φυλετικές προσμίξεις από τις οποίες προέρχονται.