X

Παρ ολίγον σύγκρουση στον αέρα

Τη σύγκρουση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ απέφυγε τελευταία στιγμή ένα αεροσκάφος των US Airways, τον περασμένο Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Ant1news

Το παραλίγο ατύχημα έγινε στην περιοχή της Φλόριντα, σε ύψος 700 μέτρων, από το έδαφος, όταν ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος βρέθηκε στην πορεία του επιβατικού των Αμερικανικών Αερογραμμών.

Το περιστατικό που έγινε στις 22 Μαρτίου ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ο αξιωματούχος της FAA, Τζιμ Γουίλιαμς.

«Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο ήταν τόσο κοντά που θεωρούσε βέβαιο ότι θα συγκρούονταν», εξήγησε και σημείωσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του χειριστή του τηλεκατευθυνόμενου έχουν, μέχρι τώρα, αποβεί άκαρπες.

Όπως ορίζεται από το νόμο της FAA: «οι ιδιώτες οφείλουν να ενημερώνουν τους υπευθύνους των αεροδρομίων και τις υπηρεσίες ελέγχου της αεροπορίας όταν πετούν αεροσκάφη σε ακτίνα 5 μιλίων (περίπου 8 χλμ.) γύρω από ένα αεροδρόμιο».

Οι πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν ξεκινήσει πειραματικά, από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, σε έξι περιοχές των ΗΠΑ. Παρόλο που πρόκειται για μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία, ιδιαίτερα χρήσιμη στον αγροτικό τομέα, η FAA αναφέρει ότι «η πρόκληση είναι να εντάξουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε έναν εναέριο χώρο που χρησιμοποιείται από εμπορικά αεροσκάφη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο».