X

Σφοδρή κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Η άνοιξη άργησε να πάει στην Αμερική, που πλήττεται από χειμωνιάτικα καιρικά φαινόμενα

Ant1news

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί στις ΗΠΑ, οι κάτοικοι των οποίων ταλαιπωρούνται από τις συνέπειές της. Μίνι τυφώνες, δυνατές βροχοπτώσεις και χιονόπτωση αποτελούν το σκηνικό του καιρού.

Στην Νεμπράσκα οι δύο μίνι τυφώνες προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα. Οι κολώνες της ηλεκτροδότησης έπεσαν δημιουργώντας προβλήματα τόσο στα σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα, όσο και στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων στους δρόμους.

Σε άλλο σημείο της πολιτείας της Νεμπράσκα, το πέρασμα του τυφώνα άφησε χωρίς στέγες αρκετά σπίτια, ενώ δεν ήταν λίγα και τα δέντρα που ξεριζώθηκαν. Δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινα θύματα, αλλά η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα τη νύχτα.

Στο Μιζούρι η χιονόπτωση πάγωσε τους δρόμους, ακινητοποιώντας τα οχήματα που κινούνταν σε αυτούς για αρκετές ώρες. Κάποια από αυτά μάλιστα αναποδογύρισαν, λόγω ολισθηρότητας, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Σε «λευκό κλοιό» βρίσκονται Κολοράντο και Γουαϊόμινγκ, όπου οι κάτοικοι ξύπνησαν το πρωί και είδαν ένα πέπλο χιονιού να έχει καλύψει τα πάντα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, όταν ο υδράργυρος προβλέπεται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.