X

Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκαφών πάνω από το Τέξας

Ένα λάθος από τον Πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο του Χιούστον έφερε δύο αεροσκάφη της United Airlines σε πορεία σύγκρουσης.

Ant1news

Η απροσεξία ενός νέου υπαλλήλου στον πύργο ελέγχου του διεθνούς αεροδρομίου Τζορτζ Μπους στο Χιούστον του Τέξας, λίγο έλειψε να έχει τραγική κατάληξη.

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός KHOU, δύο αεροσκάφη της United Airlines βρέθηκαν στον αέρα σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη ήταν δύο Airbus A-320. Το ένα εκτελούσε την πτήση 601 της United με προορισμό το Βανκούβερ του Καναδά, ενώ το δεύτερο εκτελούσε την πτήση 437, με προορισμό την πρωτεύουσα του Μεξικού.

Αντί να δώσει εντολή να στρίψει αριστερά, ο πύργος ελέγχου είπε στον κυβερνήτη του πρώτου αεροσκάφους να κατευθυνθεί δεξιά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο υπάλληλος αντιλήφθηκε το λάθος του και διόρθωσε την εσφαλμένη εντολή που είχε δώσει στον πιλότο της πτήσης 601.

Τα δύο Airbus A-320 είχαν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων, όταν απομακρύνθηκαν το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα να αποτραπεί μία πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία πάνω από το Χιούστον.