X

Αρπαγή βρέφους από μαιευτήριο

Η συγκλονιστική υπόθεση καταδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ορισμένες φορές τα social media.

Ant1news

Μία γυναίκα με στολή νοσηλεύτριας αναχώρησε από το μαιευτήριο, στην Τρουά Ριβιέρ του Κεμπέκ, με ένα κόκκινο Toyota, το οποίο είχε στο πίσω τζάμι την ένδειξη «Μωρό στο αυτοκίνητο»

Η αστυνομία ανέφερε πως μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα βρέφος, αλλά το νεογέννητο δεν ήταν της 21χρονης.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο, οι γονείς του νεογέννητου κοριτσιού ήταν ανάστατοι. Είχε έρθει στον κόσμο πριν από 16 ώρες και είχε εξαφανιστεί, χωρίς κανείς να ξέρει τι είχε συμβεί.

Μέσα στην απόγνωσή της, η μητέρα Μελίσα ΜακΜάχον έγραψε ένα δραματικό μήνυμα στο Facebook, περιγράφοντας τι είχε συμβεί.

Ως εκ θαύματος, λίγες ώρες αργότερα το μωρό της βρισκόταν πίσω στην αγκαλιά της. Χάρη σε 4 άτομα, που διάβασαν το μήνυμα της στο Facebook.

Η αστυνομία του Κεμπέκ εξέδωσε ένα μήνυμα Amber Alert, συνοδευόμενο από εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας με την ύποπτη «νοσηλεύτρια».

4 φίλοι, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ανέλαβαν ρόλους «ντετέκτιβ» και κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 21χρονη. Τηλεφώνησαν στην αστυνομία, που έσπευσε στο διαμέρισμα και πραγματοποίησε έρευνα. Η 21χρονη συνελήφθη, ενώ το νεογέννητο βρέθηκε σώο και αβλαβές.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου και οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία κοινοποιήθηκαν και μοιράστηκαν μέσω του Facebook αστραπιαία. Έτσι σώθηκε η κορούλα μας», λέει η Μελίσα ΜακΜάχον, που ευχαριστεί το Θεό για το αίσιο τέλος της περιπέτειά της.