X

Σαρωτικοί έλεγχοι σε κινητά ή άλλες συσκευές στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Αυστηρότερα μέτρα λαμβάνουν πλέον οι αμερικανικές αρχές στα αεροδρόμια της χώρας.

Ant1news



Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (TSA), δεν θα επιτρέπονται στο εξής τα κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από αεροδρόμια του εξωτερικού σε περίπτωση που οι συσκευές δεν είναι φορτισμένες.

Οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να ενισχύσουν την ασφάλεια στα αμερικανικά αεροδρόμια εν μέσω φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία εδρεύει στην Υεμένη, και από το Ισλαμιστικό Μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Το νέο μέτρο εντάσσεται σε αυτά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο των αυξημένων ελέγχων στα αεροδρόμια, οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας ενδεχομένως να ζητούν από τους επιβάτες να ενεργοποιήσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε συγκεκριμένα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και αν αυτές δεν είναι φορτισμένες να μην τους επιτρέπεται να τις πάρουν μαζί τους, ανέφερε η TSA.

Αμερικανική πηγή σημείωσε ότι και οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) συγκαταλέγονται στις συσκευές, τις οποίες οι επιβάτες θα καλούνται να ενεργοποιήσουν στα σημεία ελέγχου.

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματικοί φοβούνται ότι ένα κινητό τηλέφωνο, ένα tablet, laptop ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες.

Οι αρχές ζήτησαν επιπλέον ελέγχους ασφαλείας σε συσκευές smartphone σε απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ μάλιστα η TSA έκανε έκκληση για αυστηρότερους ελέγχους στα παπούτσια των επιβατών.