X

Επτάχρονος μάζεψε 40.000 δολάρια για να χειρουργηθεί ο φίλος του

Μαθήματα ζωής παραδίδει ένα ανήλικο αγόρι που πουλούσε λεμονάδες για να μαζέψει χρήματα προκειμένου να χειρουργηθεί ο καλύτερος φίλος του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ant1news

Μία αξιέπαινη και συγκινητική πρωτοβουλία που στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και ταυτόχρονα προκαλεί ρίγη συγκίνησης πήρε ένα αγόρι μόλις 7 ετών στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον κολλητό του φίλο. Ο λόγος για τον Quinn Callander από την British Columbia του Καναδά που στο ενδεχόμενο ο καλύτερος του φίλος να μπορέσει να περπατήσει δεν έκατσε με «σταυρωμένα» χέρια και πήρε μία πρωτοβουλία που μας κάνει ακόμα να ελπίζουμε στην ανθρωπότητα.  

Ο μικρός Quinn πουλούσε λεμονάδες για να μαζέψει χρήματα για την επέμβαση στην οποία έπρεπε να υποβληθεί ο αδελφικός του φίλος Brayden Grozdanich . Τα τελευταία χρόνια, ο Brayden πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και δεν μπορεί να περπατήσει.

Οι γιατροί ελπίζουν πως με την επέμβαση ενδεχομένως ο μικρός British θα μπορέσει και πάλι να κάνει βήματα μόνος του. Ωστόσο, η εγχείρηση είναι ιδιαιτέρως ακριβή μιας και πρέπει να γίνει εκτός Καναδά.

Έτσι, ο Quinn για να βοηθήσει τον κολλητό του πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα χρήματα για την επέμβαση του. Με συνοδοιπόρο τη μητέρα του, πουλούσε σπιτική λεμονάδα σε πάγκο έξω από μανάβικο, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε μια διαδικτυακή σελίδα δωρεών για να συγκεντρώσει όσο περισσότερα δολάρια μπορούσε.

Η εκστρατεία του έγινε γρήγορα γνωστή και κατάφερε να συγκεντρώσει 40.000 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό του στόχο που ήταν τα 25.000 δολάρια.

Τώρα, ο μικρός Brayden ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην ελπίδα.. όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση σε ειδική κλινική του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι γονείς του Brayden ανέφεραν ότι η επέμβαση θα κοστίσει περίπου 20.000 δολάρια αλλά θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα για τις φυσιοθεραπείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

«Η εγκεφαλική παράλυση από την οποία πάσχει, καθιστά δύσκολο να περπατήσει καλά, επειδή οι μύες του είναι πολύ σφιχτοί. Μερικές φορές δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε την οικογένειά του και πέφτει κάτω», είχε γράψει ο Quinn στη σελίδα καμπάνιας «My buddy Brayden» που δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό.

Η χειρουργική επέμβαση αναμένεται να απελευθερώσει τους μύες του Bayden και θα σταματήσει τους σπασμούς από τους οποίους υποφέρει.