X

Μυστήριο με τις λευκές σημαίες στη γέφυρα του Μπρούκλιν

Ποιοι και γιατί αντικατέστησαν τις δύο αμερικανικές σημαίες, που κοσμούν τους δύο πύργους της γέφυρας του Μπρούκλιν με δύο λευκές.

Ant1news

Αντιμέτωποι με ένα «περίεργο» θέαμα βρέθηκαν οι πολίτες της Νέας Υόρκης, οι οποίοι κοιτάζοντας προς τη γέφυρα του Μπρούκλιν αντίκρισαν δύο λευκές σημαίες, αντί για τις αμερικανικές που κυμάτιζαν στους δύο πύργους της.

Άγνωστο παραμένει ποιος και γιατί αντικατέστησε τις σημαίες, όμως η αστυνομία της Νέας Υόρκης μελετά ήδη τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης προκειμένου να εντοπίσει και να τιμωρήσει κατάλληλα τους δράστες.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι λιγοστά με τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε άτομα βρίσκονταν στη γέφυρα λίγα λεπτά πριν από την αντικατάσταση των σημαιών.



Τα πλάνα από το σύστημα ασφαλείας απεικονίζουν τέσσερα με πέντε άτομα να διασχίζουν τη γέφυρα την Τρίτη στις τρεις τα ξημερώματα τοπική ώρα. Στις 03.30 π.μ. περίπου ο προβολέας που φωτίζει τη σημαία από την πλευρά του Μπρούκλιν εμφανίζεται να σβήνει, ενώ το ίδιο συνέβη στον προβολέα από την πλευρά του Μανχάταν στις 03.42 π.μ. Στις πέντε και μισή το πρωί οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν έργα στη γέφυρα παρατήρησαν ότι οι αμερικανικές σημαίες είχαν αντικατασταθεί από λευκές.

«Οι υπεύθυνοι θα διωχθούν, εφόσον δεν αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά ως απλές φάρσες ή ως μορφή τέχνης», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζον Μίλερ.

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης χρησιμοποίησαν ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι σκαρφάλωσαν και κατέβασαν τις δύο σημαίες, οι οποίες υποθέτουν πως ήταν αμερικανικές σημαίες, οι οποίες είχαν ξεπλυθεί με χλωρίνη με αποτέλεσμα να σβηστούν το κόκκινο και το μπλε χρώμα από το πανί.

Επίσης, εντοπίστηκαν δύο τηγάνια αλουμινίου, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ώστε να καλυφθούν οι προβολείς κάτω από κάθε σημαία. Οι πύλες ασφαλείας κάτω από κάθε πύργο εντοπίστηκαν από την αστυνομία άθικτες και κλειδωμένες.