X

Επιβάτης απείλησε να ανατινάξει αεροσκάφος

Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή καναδικών δυνάμεων ασφαλείας σε αεροσκάφος, το οποίο απειλούσε να ανατινάξει ένας επιβάτης.

Ant1news

Πανικός επικράτησε στην πτήση αεροσκάφους από τον Καναδά προς τον Παναμά, σε μια περίοδο που οι αεροπορικές τραγωδίες διαδέχονται η μία την άλλη.

Επιβάτης απείλησε να ανατινάξει το αεροπλάνο, σκορπίζοντας τον τρόμο σε επιβάτες και πλήρωμα, που πάντως πρόλαβε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, ενώ ο πιλότος άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε πίσω στο Τορόντο. 

Παράλληλα, απογειώθηκαν εκτάκτως δύο αμερικανικά F16 προκειμένου να συνοδεύσουν το αεροσκάφος πίσω στον Καναδά.



Η ταγματάρχης Τζούλι Ρόμπερτζ της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) δήλωσε ότι τα αεροσκάφη απογειώθηκαν προκειμένου να συνοδεύσουν «προληπτικά» την πτήση 772 της Sunwing Airlines, μία ώρα σχεδόν αφότου το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.



Σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης της πτήσης φαίνονται αξιωματούχοι των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας να φωνάζουν «κάτω τα κεφάλια, ψηλά τα χέρια», καθώς εισέβαλαν στο αεροσκάφος όταν αυτό οδηγήθηκε πίσω στο Τορόντο.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ένας 25χρονος Καναδός συνελήφθη με την υποψία ότι αποτέλεσε απειλή για το αεροσκάφος. Η ιστοσελίδα CityNews ανέφερε ότι ένας από τους επιβάτες δήλωσε πως ο ύποπτος εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι κάποια αφορολόγητα αντικείμενα που ήθελε να αγοράσει δεν ήταν προς πώληση.