X

Οι Δίδυμοι Πύργοι «έσπειραν» τον καρκίνο στους διασώστες

Ανησυχία και ερωτηματικά προκαλεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου στους διασώστες των Δίδυμων Πύργων.

Ant1news

Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου που συγκλόνισε τον κόσμο, συνεχίζει να στοιχειώνει την ανθρωπότητα.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι που συμμετείχαν στις διασώσεις μετά το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 πάσχουν σήμερα από κάποια μορφής καρκίνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post.

Ο αριθμός προκαλεί σοκ καθώς τα περσινά στοιχεία έκαναν λόγο για 1.140 αρρώστους με καρκίνο, νούμερο που και πάλι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί, ενώ δεν αποκλείεται περαιτέρω αύξηση  στο μέλλον.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείται στοιχεία από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο νοσοκομείο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι από τους 37.000 αστυνομικούς, γιατρούς, διασώστες και εθελοντές που συνέδραμαν τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, οι 2.518 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, ανάμεσά τους και 863 πυροσβέστες.

Εξήγηση ακόμα δεν έχει δοθεί για τη δραματική αύξηση ενώ οι πολίτες στην Νέα Υόρκη έχουν ξεκινήσει και ανησυχούν.

Ένας συνταξιούχος αξιωματικός της πυροσβεστικής, 63 ετών, ο οποίος υπηρέτησε χωρίς σταματημό στο λεγόμενο σημείο μηδέν για μια εβδομάδα, πρόσφατα έλαβε ένα βραβείο 1.5 εκατομμύρια δολάρια από το ομοσπονδιακό ταμείο αποζημίωσης θυμάτων της 9/11 για ασθένεια των πνευμόνων και μη επιδεχόμενο χειρουργική επέμβαση καρκίνου του παγκρέατος. Ο 63χρονος πυροσβέστης είχε ύψος 1,87 και ζύγιζε 108 κιλά, αλλά πλέον έχει φθάσει τα 38 κιλά, καθώς έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Μέχρι στιγμής, 115 ασθενείς με καρκίνο έχουν λάβει συνολικά 50.5 εκατ. δολάρια.