X

Κρεμάστηκε με τη ζώνη του ο Ρόμπιν Γουίλιαμς

Η προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Ρόμπιν Γουίλιαμς επιβεβαίωσε ότι αυτοκτόνησε.

Ant1news



Ο σπουδαίος ηθοποιός, που βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα στο διαμέρισμά του στην Καλιφόρνια, κρεμάστηκε με τη ζώνη του και πέθανε από ασφυξία, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν, μετά την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια του θανάτου του.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς βρέθηκε νεκρός στην κρεββατοκάμαρα του σπιτιού του από την προσωπική βοηθό του με μία ζώνη γύρω από το λαιμό του, ανέφερε σε επίσημη δήλωση το γραφείο του σερίφη, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι είχε προσπαθήσει να κόψει και τις φλέβες του.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε σημάδια κοψίματος στον αριστερό καρπό του κι ένας κλειστός σουγιάς βρέθηκε δίπλα του, η λεπίδα του οποίου είχε επάνω κάτι που μοιάζει με αποξηραμένο αίμα. Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι δεν είναι σαφές ακόμη αν είναι όντως αίμα ή αν αυτό ανήκει στον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Τον ηθοποιό είδε τελευταία φορά ζωντανό η γυναίκα του, στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής, πριν πάει για ύπνο σε ένα υπνοδωμάτιο του σπιτιού, ενώ το πρωί της Δευτέρας (10:30) η ίδια έφυγε από το σπίτι, θεωρώντας ότι ακόμη ο άνδρας της κοιμόταν. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11:45 το πρωί, η προσωπική βοηθός του, όντας ανήσυχη που δεν άνοιγε την πόρτα της κρεββατοκάμαρας, εισήλθε στο δωμάτιο, όπου τον βρήκε νεκρό.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη, πρόκειται να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί αν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε στον οργανισμό του κάποια χημική ουσία την ώρα του θανάτου του, ενώ γνωστοποίησε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα είναι διαθέσιμα σε περίπου δύο με έξι εβδομάδες.

Η έρευνα για τα αίτια, τον τρόπο και τις συνθήκες του θανάτου του κ. Γουίλιαμς είναι σε πλήρη εξέλιξη, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη, υπογραμμίζοντας ότι το τελικό συμπέρασμα για την αιτία και τον τρόπο που πέθανε, θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της, που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας θα γνωστοποιηθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα προγραμματιστεί εκείνη την περίοδο.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν 63 ετών και έπασχε από κατάθλιψη, ενώ κατά περιόδους έκανε κατάχρηση ουσιών.

Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια θλίψη και τα μηνύματα θρήνου για την απώλεια του μεγάλου κωμικού ηθοποιού είναι χιλιάδες.