X

Εντόπισαν εκείνους που ξέβαψαν τις αμερικανικές σημαίες!

Τους δράστες του πρωτοφανούς περιστατικού με τις… ολόλευκες σημαίες που κυμάτιζαν στη γέφυρα του Μπρούκλιν εντόπισαν οι αρχές.

Ant1news

Λύθηκε το μυστήριο με τις λευκές σημαίες που αντικατέστησαν τις αμερικανικές στην εμβληματική γέφυρα του Μπρούκλιν.  Δράστες δύο Γερμανοί καλλιτέχνες, ο Matthias Wermke και η Mischa Leinkauf, που υποστηρίζουν πως η αλλαγή στις σημαίες δεν είναι κάποιο μήνυμα, ούτε «μυρίζει» τρομοκρατία, είναι απλώς ένα έργο τέχνης.

Οι δύο καλλιτέχνες αναφέρουν στη δήλωσή τους στην εφημερίδα New York Times, ότι το συγκεκριμένο έργο ονομάζεται «ασπρίστε τις αμερικανικές σημαίες» και ότι είναι εν μέρει αφιερωμένο στον Αμερικανό αρχιτέκτονα της γέφυρας John August Roebling, ο οποίος γεννήθηκε στην Γερμανία και το 1831 μετακόμισε στην Αμερική προκειμένου να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στη «γη της ελευθερίας και των ευκαιριών».

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το κατά πόσον οι ισχυρισμοί του ζευγαριού μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη σύλληψή τους.