X

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και χάος στο Φέργκιουσον

Άλλη μία νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους , ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί.

Ant1news

Νύχτα ταραχών με … αντάρτικο πόλης στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, μία εβδομάδα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού.

Παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που επέβαλε για άλλη μια νύχτα η αστυνομία, η μικρή αμερικανική πόλη των κεντρικών ΗΠΑ συγκλονίστηκε από ταραχές, ενώ δεν έλειψαν και οι πυροβολισμοί.

Η αστυνομία αφού έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει συγκέντρωση διαδηλωτών αργά το βράδυ της Κυριακής, κάλεσε το πλήθος που αποτελείτο κυρίως από περίπου 400 νέους να διαλυθεί, περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα μεσάνυκτα.

Η αστυνομία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς κινήθηκε στο χώρο των συγκεντρωμένων διαδηλωτών με θωρακισμένα οχήματα και έριξε δακρυγόνα προς την περιοχή όπου οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούσαν και κάλυπταν τη συγκέντρωση των διαδηλωτών η οποία έως εκείνη τη στιγμή ήταν απολύτως ειρηνική.



Ωστόσο, η αστυνομία όπως ανακοίνωσε χρησιμοποίησε τα δακρυγόνα για να διαλύσει τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι προσπαθούν να διασπάσουν την εντολή για την επιβολή του νόμου και ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να διασφαλίσουν τη δημόσια ειρήνη.

Εκατοντάδες διαδηλωτές απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Ορισμένοι κρατούσαν πανό καταγγέλλοντας την αστυνομική βία, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα. Πολλοί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ένδειξη ότι παραδίδονται.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter έδειχναν ταραξίες να σπάνε τις βιτρίνες ενός γνωστού καταστήματος φαστ φουντ.

Η επέκταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον για μια ακόμη νύχτα κρίθηκε αναγκαία εξ αιτίας της τεταμένης κατάστασης που συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη από το ξέσπασμα των διαδηλώσεων και των βίαιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία ενός νεαρού αφρο-αμερικανού από τα πυρά αστυνομικού.

Οι τοπικές αρχές όπως έγινε γνωστό θα βαδίζουν βήμα-βήμα και θα λαμβάνουν πλέον την απόφαση για την παράταση ή όχι της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες με βάση τις συνθήκες που δημιουργούνται κάθε 24ωρο.

Η απόφαση για την επιβολή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, λήφθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου από τον κυβερνήτη του Μισούρι Τζέι Νίξον σε μια προσπάθεια καταστολής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και των λεηλασιών.