X

Με έξι σφαίρες «γάζωσε» τον νεαρό αφροαμερικανό

Οι δύο από τις τουλάχιστον έξι σφαίρες που δέχθηκε ο νεαρός αφρομερικανός από τον αστυνομικό, τον βρήκαν στον κεφάλι.

Ant1news



Ο Μάικλ Μπράουν, ο νεαρός που σκοτώθηκε από τα πυρά ενός αστυνομικού στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, χτυπήθηκε από τουλάχιστον έξι σφαίρες, δύο εκ των οποίων τον βρήκαν στον κεφάλι, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μιας πρώτης νεκροψίας που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα από τους New York Times.

Η μία από τις σφαίρες εισήλθε από την κορυφή του κρανίου, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το κεφάλι του ήταν σκυμμένο όταν δέχθηκε τη σφαίρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αυτής της ιδιωτικής νεκροψίας που διενήργησε ο πρώην ιατροδικαστής της πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπέιντεν.



Όλες οι σφαίρες βρήκαν το θύμα στο μπροστινό μέρος του σώματός του, πρόσθεσε ο έμπειρος 80χρονος ιατροδικαστής. Οι τέσσερις σφαίρες βρέθηκαν στο δεξί μπράτσο και οι άλλες δύο στο κεφάλι του 18χρονου.

Συνολικά τρεις νεκροψίες έχει διαταχθεί να πραγματοποιηθούν στη σορό του Μάικλ Μπράουν. Μία από τις τοπικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια, μια άλλη από την οικογένεια του και μια τρίτη από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.



Τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, που ήταν άοπλος, σκότωσε στη μέση του δρόμου ένας 28χρονος αστυνομικός στις 9 Αυγούστου. Μετά το θάνατό του, έχει ξεσπάσει κύμα διαδηλώσεων και επεισοδίων τόσο στο Μιζούρι όσο και σε άλλες περιοχές.